Missie - Visie

 

Ervaring 

 

 

 Voor wie   

 Welkom
Tarieven

Contact 

 Wie ben ik   

Contact 

Werkwijze

 

Stapsgewijs werken via de regulatieve cyclus

Zoals beschreven in mijn visie is samenwerken voor mij het sleutelwoord. Samen met de cliënt ga ik kijken wat er speelt, wat er nodig is. Hierbij vind ik het van belang dat de hulpvraag vanuit de cliënt komt en dat ik hier als hulpverlener bij aansluit. Ik begeleid en ondersteun de ander in zijn ontwikkelingsproces zonder dit proces voor de cliënt in te vullen.

Vanuit de hulpvraag ga ik samen met de cliënt doelen formuleren.

Wat wil de cliënt bereiken? Waar wil hij uiteindelijk staan?

Van daaruit kan gekeken worden naar het plan van aanpak, naar concrete acties.

Wat moet er gebeuren om het doel te kunnen bereiken? Welke stappen moeten genomen worden en bij welke is ondersteuning nodig?

Vervolgens wordt het plan van aanpak uitgevoerd. Zowel gedurende deze uitvoering als daarna wordt veelvuldig geëvalueerd. Hierbij wordt samen bekeken wat er bereikt is.

Of er eventueel dingen aangepast moeten worden en of er nog nieuwe doelen zijn waar aan gewerkt kan worden. Ook wordt hierbij besproken of de cliënt tevreden is over de begeleiding.

 

 

Systeemtheorie

Het belangrijkste uitgangspunt van mijn werkwijze is de systeemtheorie. Kort gezegd gaat de systeemtheorie ervan uit dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Hoewel men vaak denkt dat mensen een vaststaand karakter hebben, blijkt dat mensen zich anders gedragen in verschillende contexten. Te denken valt aan het werk, in het gezin en bij vrienden.

Ook specifieke, individuele problematieken (zoals ASS, ADHD en ADD) krijgen pas hun werkelijke betekenis binnen de relaties die de cliënt onderhoudt. Daardoor heeft bijvoorbeeld de diagnose ADHD voor iedere cliënt weer een andere betekenis. Voor mij als hulpverlener betekent dit dat ik de sociale context van mijn cliënten mede in beschouwing neem.

 

Ik heb aandacht voor de individuele diagnose en voor het systeem rondom de cliënt. Deze zijn altijd met elkaar in wisselwerking.

 

 Zorg-op-maat voor mensen met een

 bijzondere hulpvraag